Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Ring til os​: 30 30 24 75

Vesthavnens Bådlaug Kalundborg

Senest opdateret: Torsdag 27. April-2017​

Velkommen til en hyggelig havn, hvor trivsel er i højsædet.

TS-frihavn på plads.

Så er det endelig konfirmeret - Vesthavnen er indgået i frihavnsordning med TS - Træskibssammenslutningen i Danmark, og oveni købet, blev vi TS frihavn nr. 100, så vi har modtaget en lykønskning fra TS, med tak.

Vi ser vel frem til at få besøg af ældre velholdte træskibe, og vi har selv to TS skibe i vores havn, som har fast plads - "FUT" og den lille sildekvaselignende jolle.

Vi byder TS sejlere velkommen.​

Standerhejsning 2017

Fredag 21.4.2017 røg standeren op til en ny sæson - en dag der var præget af kuling og heftig regn, og en dag der stod i voldsom kontrast, til sidste år, hvor vi var 14 dage tidligere på den, og dengang sad ude og spiste om aftenen.

I år stod formanden i ensom majestæt i regnen, og lod standeren gå til tops, mens de fremmødte holdt sig i læ.

Dagen sluttede med fælles spisning i det lune klubhus.​

Turbøjer lagt ud.

Forleden lagde bøjeskibet "Lone Stein" fra Danske Tursejlere vejen forbi Kalundborg, hvor alle turbøjerne fra Gisseløre og Vesthavnen blev lagt ud til sæsonen 2017.

Gisseløres bøjer ligger på sydsiden af fjorden, og Vesthavnens på nordsiden.

Eneste ændring for vores bøjer er, at sidste års bøje ved Ulstrup strand, er flyttet ind på 3,5 meter vand, ved kommunens bålplads (Sankt Hans) vest for Gisseløre.​

Vi bliver TS havn

Træskibssammenslutningen (TS) søger hele tiden havne som samarbejdspartnere.

Vesthavnen i Kalundborg Kommune bliver en af de nye, som havn nr 99 eller måske nr 100.

TS er en sammenslutning af velholdte træskibe, med hver deres historie, og ejere der sætter en dyd i at bevare dem.

For at alt kan gå op i en højere enhed (det er dyrt) tilbyder mange havne at de kan gæste på favorable vilkår, og her er Vesthavnen gået med i puljen.

TS skibe anløber og ligger på samme vilkår, som skibe under Frihavnsordningen - eneste krav er, at de fører "Jomfrustander" og har gyldig årsvignet fra TS (betalt), og betaler efter frihavnsregler plus forbrug.

Spændende at se, om vi får besøg af flotte skuder​

Muslingeskrabere.

Som mange nok har set, har vi pt. besøg af MANTA og FORTUNA, som beskæftiger sig med skrab af den lækre spise - muslinger.

De to både opererer normalt i Isefjorden, med udgangspunkt fra Holbæk, men på forsøgsbasis laves der nu skrab i Sejerøbugten efter de små skaldyr.

Der bliver skrabt i en jævn strøm, og fangsten køres til kogeri og forarbejdning i Jylland med lastbil.

Hvor længe det holder på, vides ikke - men vel egentlig rart med ekstra aktivitet i Vesthavnen ?​

Sæsonstart nærmer sig.

Som underpunktet siger, er der snart Standerhejsning, men bådfolket rør allerede på sig med isætning, så ligger du på fremmed plads fra vinteren, er det tid at rykke tilbage til ordinær plads, så retmæssig bruger har sin plads fri.​

Havnebetaling 2017 - ny procedure OBS!

Fra årsskiftet 2016/17 bliver der indført en ny procedure for betaling af havneplads.

Det er slut med at gå på Havnekontoret hos Kalundborg Havn, for at betale leje og vise papirer (de har intet med sagen at gøre mere) nu skulle der gerne komme en forenklet procedure.

Opkrævning for bådplads kommer fra Kommunen i din E-BOKS i januar måned, og så er det blot at betale den rettidigt, for at undgå rykkergebyrer mv.

Er der nogen der "glemmer" at betale, inddriver kommunen betaling via det offentlige system - og i værste fald bortfalder lejeaftalen om plads.

Du skal ikke længere indsende kopi af forsikring, men det skal understreges at alle bådejere/både skal være i besiddelse af minimum ansvarsforsikring, som skal kunne forevises på anmodning fra havnemyndighed.

Ved ønske om ny pladsleje for båd, rettes henvendelse til Chefhavnefoged Michael Høy på telefon 59269381 - kontortid man - fre: 11.00 - 12.00 og torsdag tillige :16.00 - 17.00.

Fremtidig betaling for medlemskab af Vesthavnens Baadlaug klares med kasserer Margrethe Christensen. Der bliver dage i klublokalet, hvor betaling kan foretages (kun medlemskab) og kort ændres - byttes eller opdateres.

Der foreligger snart et nyrevideret havneregulativ for Vesthavnen - og vi håber alle på en let og glidende overgang til de ny systemer/procedurer.

Flere ting er stadig på tegnebordet fra Kommunen/havnens side, men I bliver løbende opdateret her på siden, og ved nyhedsmail.

Leje af bådpladser bliver index reguleret.

Fra årsskiftet 2016/17 bliver leje af alle bådpladser indexreguleret i pristabellen, det betyder for den enkelte bådejer en prisstigning på ca. 80,- kroner.

Nye redningsstationer opsat.

Langt om længe lykkedes det at gøre havnen lidt mere sikker.

Nye redningsposter ( 8 stk. ) er strategisk fordelt rundt på havnen.

Det er vigtigt at vi alle er med til at passe på dem.

redning

Havnerenovering har lange udsigter

Der er mange der går og håber på snarlige forbedringer af Vesthavnen, men det har lange udsigter, i følge en artikel i NV.

Kommunalbestyrelsen har haft havne på dagsordenen, og herfra er meldingen, at der ikke sker renovering, før tidligst om 2 år.

Der er afsat 5 millioner til renovering af Sejerø Havn, og så er pengekassen tom til forbedringer i andre af Kommunens små havne - hvor under Vesthavnen hører.

Vi må væbne os med tålmodighed, og bede til vejrguderne, at der ikke kommer en storm og vælter hele det rådne estakat.​​

Mågeskræmmere virker

Nogle af vores medlemmer har lavet tiltag til kampen mod måger, og monteret de her flyvende plastikfugle som ligner rovfugle - tilsyneladende virker de meget godt.

Vi oplever måger der forsøger at angribe plastikfuglene, og en måge gjorde det så godt, at den blev viklet ind i snøren til skræmmeren - det døde mågen af !

Der bliver snarest lavet en forsøgsordning på flydebroen, hvor vi på en prøvestrækning af 20 -25 meter monterer buebøjler med tråd spændt ud - der er gode erfaringer fra andre havne - så må vi se om det er effektivt, inden vi laver på det hele.

Jubilæum markeret

Søndag under arrangementet "Vild med vand" - markerede Bådlauget 10 års Jubilæum

På billedet ses den nuværende bestyrelse, som flankerer stifterne, Bastkjær og Monne.​

Søndag bød på"Vild med vand"

En søndag med rimeligt vejr, trak rigtig mange folk til havnene i Kalundborg, hvor der var masser af aktiviteter.

Hos os i Vesthavnen var der fyldt på terrassen hele dagen, hvor is - øl - vand - vin blev nydt, bassinerne var fyldt med sejlende aktiviteter, og den mobile fiskebil havde en forrygende travl dag, med at lange lette velsmagende fiskeanretninger over disken.​

Alt i alt en god og hyggelig dag.​

Redningsposter

Det er så negativt, at skulle skrive negativ artikel - men her kommer den.

I snart 2 år har vi efterlyst ordentligt redningsmateriel i Vesthavnen (heldigvis ikke ulykke endnu, som giver forsiden på Ekstra Bladet !) - men det er blevet lovet gang på gang, at nu bliver der rettet op på det med redningsmateriel - men intet er sket ?

Der findes ikke een redningsstige i Vesthavnen, hvor folk kan redde sig selv op, eller få hjælp til det fra andre, ligeledes mangler redningstov mellem mange pælepladser (mange tror det er for, at bådene ikke støder sammen, men nej - det er for at person i vandet har noget at gribe efter !)

Silokajen - kaj 1 er nu indlemmet i Vesthavnen, og med udsigt til mange mennesker på kajen, er der i løbet af små 2 måneder truffet beslutning om, at der skal være, og er blevet opsat redningsmateriel - men selve Vesthavnen, hvor flere hundrede færdes hver dag, er der ganske få gamle kranse - (nogle ligger smidt over en pæl på "Langebro" - og så er der ellers ikke mere at komme efter!

Det er bare ikke godt nok !

Sidste: Det forlyder nu fra chefhavnefogeden, at der snarest bliver monteret 8 komplette redningssæt i Vesthavnen !

​​

​​

Dagens skippermøde

Lå lidt på siden.....fuld alvor............skal vi sejle ud og tæve en skrubbe, fange en hornfisk, eller hva`- nej vi nøjes med lidt hygge ved skipperbordet, og bytter et par gode historier- det ku jo træffe at blive regnvejr, og måske blæst, så vi får fedtemøg i garnene, og så skal vi jo til at arbejde :-)​

Vores formand har været ude at handle

Vi har så længe haft positive diskutioner om, hvordan vi sikrer os mod vind og vejr på havnen, når vi mødes i hyggeligt fællesskab på terrassen.

Første ide var, at købe et telt, som var skræddersyet til terrassen, men det koster spidsen af en sejlbåd, og lidt til !

Sidste år fik/købte vi et harmonikatelt i pæn størrelse, og nu er et til kommet til - formanden fik et godt tilbud, på et til i samme størrelse, og med den finesse, at de kobles med en tagrende imellem, så nu kan vi overdække det meste af terrassen i dårligt vejr, og så kan det gøres på få minutter !​

Den her kræver forsiden

Danske Tursejlere lægger i disse år masser af turbøjer ud i Danske farvande, som må benyttes af alle - men pas på, - Dansk Sejlunion har også turbøjer, mærket DS - her må der kun fortøjes af medlemmer fra Dansk Sejlunion, men også fra Danske Tursejlere, så nu skal du som sejler til at holde øje med parkeringsskiltene til søs - er du ikke medlem af nogen af de nævnte, så hold dig fra DS bøjer, men læg trygt til en TS bøje, som er til for alle !

En fodnote: Reglerne generelt for brug af tursejlerbøjer er følgende: Først ankomne til bøjen vurderer suverænt, om der fortøjes side by side, ellere i forlængelse af hinanden, og den samlede belastning på een bøje, må aldrig overstige 15 tons samlet bådvægt - ellers risikerer ankrene at briste/flytte sig.

​​

Pas på Langebro​

Ja, vi skal alle passe på langebro - men specielt dem der færdes på broen, skal være ekstra opmærksom på broens dårlige forfatning.

Forleden var en turist ved at komme galt afsted - dækplanker er knækket/rådne, og det var meget tæt på et fald.

Kalundborg Havns driftafdeling er sat på sagen, og de værste skader skulle snarest(?) blive repareret - til da, kig ekstra godt efter når du færdes på broen.

Færdsel på estakatet yderst er ikke tilladt (der hvor broen knækker 90 gr. bagbord) og der må ikke fortøjes på det stykke.​

Vi er blevet opkøbt

Ja, vores havn er godt nok opkøbt af Kalundborg Kommune......men denne side er opkøbt af Danaweb,som har købt fra IT-Works, som er/var vores udbyder - det betyder ikke noget rent sidemæssigt, men I vil som brugere af siden opleve en modernisering af layout den næste måneds tid.​​

Siden skriver ikke sig selv, så skal vi holde fremgangen, er det ikke webmaster der skal være forfatter alene - vi havde det samme med klubbladet, de gode redaktører skulle finde på gode vittigheder - her må alle læsere gerne komme med input, blot send til webmaster under - link: admin@vesthavnensbaadlaug.dk så kommer det på.

Facebook

Vi er også på Facebook under: "Vesthavnens Bådlaug Kalundborg", besøg siden, og der kan du selv uploade billeder og kommentarer.

Lad os vise hvem Vesthavnens Baadlaug er !

Nye både

To bestyrelsesmedlemmer har skiftet fartøjer ud - Erik er gået fra stor motorbåd til en lidt mindre kutter, som har fået en flot overhaling med maling.

Kutter 4 (ja det hedder den) ligger nu side by side med Peder og Monne`s kuttere, så havnen kan prale af en flot kutterflåde igen.

Jørgen og Lotte har skiftet den gamle motorbåd ud med en nyere, som vist nok kan flytte sig væsentlig hurtigere - har hørt om 20 knob - så det er bare med at huske at få sjælen med, når det går afsted i fuld fart.​

Bådplads -ny bruger.

Ønsker du bådplads i Vesthavnen Kalundborg, kontakter du havnekontoret i Havnsø på tlf: 59269381.

Kontortid Man-fre 11.00 - 12.00

Torsdag tillige 16.00 - 17.00​

Vi ser frem til DIG som ny bruger af havnen.

Simple krav til båd i havnen: Den skal være sødygtig, altså kunne bringes let uden fare for noget, være forsynet med fortøjninger i  passende standard efter bådens størrelse, og som minimum være ansvarsforsikret (police skal fremvises på forlangende fra havnevagt)

Træbåde - her beror det på et fagligt/sagkyndigt skøn, om båden kan modtages som fastligger i havnen - stand, vedligeholdelse mv. ( det gælder selvfølgelig også for andre bådmaterialer) - men tendensen viser desværre, at alt for mange træbåde kun er holdt sammen af vandtrykket på planker, og en god gang kit/cement - så derfor :-)

Sådan kan det uheldigvis gå - 2 kuttere sunket - en på hver side af broen.​​

Vi er blevet kontantløse

En ny procedure er indført i vores cashloader i/på klubhuset - fremover kan der kun anvendes kreditkort til alle former for betaling - det er den vej samfundet bevæger sig.

Der bliver en overgangsfase, så er du stadig i besiddelse af et gammelt kort, med evt. saldo på, har Margrethe lavet det sådan, at det kan indløses i cashloaderen, og du får rede penge udbetalt for saldo/depositum - men det er kun en begrænset periode på xx uger, derefter skal gamle kort indløses fysisk hos kasserer.Skulle det ske, at du indløser kort efter XX dag, får du en tilgodeseddel i skuffen nederst i højre side af maskinen, den kan så indløses hos kasserer.

Seddel og møntindkast på maskinen er allerede blokeret, så fremover, som nævnt: kreditkort !

Køleskabet betjenes stadig med cool cash, så hav altid mønter i lommen, hvis du bliver tørstig på din vej forbi klubhuset :-)​

Ny chefhavnefoged​

Efter overgangen af Vesthavnens Baadlaug`s område fra Kalundborg Havn til Kalundborg Kommune, er der kommet en ny mand ind i billedet, nemlig Michael Høy.

Michael har gennem en længere årrække været ansat i Kalundborg Kommune, som havnefoged for Havnsø - Nekselø - Sejerø, og Røsnæs havn - og således nu også Vesthavnen i Kalundborg, den del som er overtaget af Kalundborg Kommune.

Vi siger velkommen til Michael, og forudser et godt samarbejde.​

​Telefon

Ring på 30 30 24 75

​Find os​

Vestre Havneplads 7, 4400 Kalundborg

Firma

Vesthavnens Bådlaug Kalundborg